Geschiedenis

De geschiedenis van Coolen Groep, geschreven door Piet Coolen
De eerste inschrijving bij de kamer van koophandel was op 1 juni 1963.
Ik was toen 23 jaar en werkte nog in loondienst, maar in mijn vrije tijd hield ik me al bezig met het bijwerken van boekhoudingen en verzorgen van belastingaangifte.
Mam hielp me daarbij. Zij hield zich bezig met het bijwerken van boekhoudingen en ik deed dan de jaarstukken en de belastingaangiften.In 1965 heb ik mijn baan opgezegd en begon ik helemaal als zelfstandige aan accountantskantoor.
Een slaapkamer in onze woning aan de Hemelrijckstraat werd ingericht als kantoor.Al gauw bleek dat de slaapkamer te klein was en hebben we een kantoor in onze tuin gebouwd.

Het werd al gauw zo druk dat Joep in 1971 zijn baan bij de gemeente Thorn opzegde en volledig bij ons kantoor in dienst kwam.

Daarna kwamen er meerdere medewerksters in dienst, en werd het bestaande kantoorpand in de eigen tuin uitgebreid.

Op 31 mei 1977 werd het kantoor omgezet tot een BV (Besloten Vennootschap).

Op 1 juni 1982 trad Peter ook in dienst bij het accountantskantoor

In juni 1986 behaalde Piet de AA status (accountants- administratieconsulent).

In april 1987 werd het pand Oosterveldstraat aangekocht en verhuisde we met ons kantoor van de Hemelrijckstraat naar de Oosterveldstraat.

Op 1 oktober 1990 trad ook Dorine in dienst van het kantoor.

Per 1 januari 1995, toen Piet verhuisd was naar België, en mam de werkzaamheden voor het kantoor beeindigde, werd het bestaande kantoor verdeeld in drie zelfstandige kantoren, te weten :
– accountantskantoor PJA Coolen b.v.
– administratiekantoor Peter Coolen vof,
– administratiekantoor Joep Coolen.